BRAND.. IN BORGER !!!!

De MUSICAL BRAND van Benny Vreden, gespeeld door 16 enthousiaste kinderen van 8-12 jaar van Jeugdtheater De Koelkids Borger vindt plaats op zaterdagavond 1 april, aanvang 19.30 uur en op zondagmiddag 2 april, aanvang 14.00 uur. Beide voorstellingen met zang en dans worden op het podium bij Hotel Bieze Borger gepresenteerd.

Ter voorbereiding van de musical zijn de kinderen gastvrij ontvangen op de lokale brandweerkazerne in Borger. Met behulp van de lokale brandweerlui hebben de kinderen zelf het podium mogen inrichten met ”echte” attributen van de brandweer. De dansjes zijn door de kinderen zelf bedacht en worden begeleid door een jeugdig voormalig Koelkid Marieke Woering. Zie ook voor bekendmaking van deze musical de eigengemaakte posters, die verspreid in het dorp bij scholen, MFA en de winkels hangen.

De gezamenlijke regie is o.a. in handen van twee jonge toneelspelers van Rederijkerskamer Borger: Mianne en Leonie. Toegangskaarten kosten € 6,- per persoon, inclusief 1 consumptie. Bovendien is er weer de jaarlijkse altijd-prijs verloting!

De inhoud van de musical Brand gaat over een klein dorp met een brandweerkazerne waar ze trots op mogen zijn: een kazerne met alles erop en eraan. Er is maar een groot probleem: in dit rustig dorp is nooit brand. Er gebeurt sowieso nooit wat! Maar daar heeft het Brandweerkorps iets op gevonden. De kazerne is middelpunt geworden van bijzondere activiteiten, zoals een swingend sportuurtje voor iedereen, een bejaardenbingo in de kantine, auto onderdelenonderhoud, een dieren trimsalon. De brandweerlui klussen er aardig op los en allen vinden het gezellig. De oude brandweercommandant NOL gaat bijna met pensioen. De nieuwe wethouder (een nare man) zegt een nieuwe commandant op het oog te hebben en wil tegelijkertijd de regels aanscherpen, bezuinigen doorvoeren en de geldkraan dichtdraaien. Dat is even schrikken! De brandweerlui veZrtellen allerlei onzinverhalen om de nieuwkomer af te schrikken en dat hoort een journalist. De journalist zet alles in de krant en dat heeft gevolgen. Maar toen de wethouder bij spoedalarm het brandweerkorps in actie zag.....bleken het toch echte helden! Waarom ? Kom dat maar zien!

De kinderen Karsten, Jersey, Jula, Emily, Kayla, Beau, Izzie, Quinty, Lisanne, Nimue, Maud, Dylan, Elise,
Rowan, Zoë en Lysan verwelkomen u graag! De kaarten zijn vanaf woensdag 15 maart a.s. in de voorverkoop bij BRUNA en BIEZE.