Voor de nieuwe voorstelling het sprookje De Schaterheksen hebben onze decorbouwers weer eens goed uitgepakt. Er is een compleet bos en kasteel gemaakt. 

Koelkids 2020 toneel 01 Koelkids 2020 toneel 02 Koelkids 2020 toneel 03

 

Stichting Jeugdtheater De Koelkids uit Borger is op 6 oktober 2017 gestart met het maken van een nieuwe musical. Deze musical heet “Het Musical Mysterie” van Benny Vreden met muziek en teksten van o.a. Carlo Boszhard.

De regie is in handen van Nico, Gea en Lammie en de begeleiding van teksten gebeurt door Lex. De dansjes worden net als in de vorige produktie verzorgd door onze ex-Koelkid Marieke Woering. Negentien enthousiaste jonge acteurs en actrices van 8-14 jaar zullen voor u op vrijdag 23 en zondag 25 maart 2018 de musical bij Hotel Bieze presenteren! Noteer deze data vast op uw kalender van 2018 en verheug u op een leuke familievoorstelling.

Over de inhoud verklappen we alvast dat de musical zich afspeelt op het toneel van een oud, verlaten theater. De producent meneer Ellende is een baas in het pak met veel aanzien en heeft te maken met Steef Speelberg, Saskia Stoort en het Spook. U kunt wel nagaan hoe dat gaat met een groep jonge spelers. Ze zingen, dansen, spelen alsof het geen energie kost. U kijkt eigenlijk naar de repetities en het tot stand komen van een musicalproduktie.

Daarnaast ontwerpen deze talenten zelf hun posters die in februari 2018 in het dorp worden opgehangen. Ook zullen zelfgemaakte vrienden- en vriendinnenkaarten uitgereikt worden. Het belooft weer een vrolijke energieke voorstelling te worden, waarbij vooral de inzet van de kinderen 200% is!!

EINDELIJK ..............de scholen zijn al begonnen en wij binnenkort ook !
Vrijdag 6 oktober 2017 is het zover, dan gaan we starten met de eerste repetitie van het nieuwe seizoen 2017-2018. Zoals al enkele jaren het geval repeteren we in de kantine van het Esdal College in Borger.

Tijdens de eerste repetitie kan we kennis met elkaar maken door middels een kennismakingsspel. Regisseur Nico vertelt het verhaal over de musical die we gaan spelen en we gaan ook alvast wat theateroefeningen doen. Alle kinderen krijgen natuurlijk hun eigen musicalboekje mee naar huis.

We hebben er weer zin in!

15 kinderen van de Koelkids hebben meegedaan aan de presentatie van Jeugdtheater de Koelkids in het gemeentehuis te Exloo op donderdag 9 februari j.l. De presentatie werd gehouden voorafgaand aan de raadsvergadering voor de nieuwe culturele agenda 2017-2010 in het gemeentehuis in Exloo van Gemeente Borger-Odoorn.

De Koelkids kinderen hebben twee liedjes en twee dansjes van de musical BRAND mogen presenteren die in april 2017 in Hotel Bieze in Borger wordt opgevoerd. We heben geweldige leuke reacties gehad en de presentatie werd als zeer lovend ervaren!

 

De MUSICAL BRAND van Benny Vreden, gespeeld door 16 enthousiaste kinderen van 8-12 jaar van Jeugdtheater De Koelkids Borger vindt plaats op zaterdagavond 1 april, aanvang 19.30 uur en op zondagmiddag 2 april, aanvang 14.00 uur. Beide voorstellingen met zang en dans worden op het podium bij Hotel Bieze Borger gepresenteerd.

Ter voorbereiding van de musical zijn de kinderen gastvrij ontvangen op de lokale brandweerkazerne in Borger. Met behulp van de lokale brandweerlui hebben de kinderen zelf het podium mogen inrichten met ”echte” attributen van de brandweer. De dansjes zijn door de kinderen zelf bedacht en worden begeleid door een jeugdig voormalig Koelkid Marieke Woering. Zie ook voor bekendmaking van deze musical de eigengemaakte posters, die verspreid in het dorp bij scholen, MFA en de winkels hangen.

De gezamenlijke regie is o.a. in handen van twee jonge toneelspelers van Rederijkerskamer Borger: Mianne en Leonie. Toegangskaarten kosten € 6,- per persoon, inclusief 1 consumptie. Bovendien is er weer de jaarlijkse altijd-prijs verloting!

De inhoud van de musical Brand gaat over een klein dorp met een brandweerkazerne waar ze trots op mogen zijn: een kazerne met alles erop en eraan. Er is maar een groot probleem: in dit rustig dorp is nooit brand. Er gebeurt sowieso nooit wat! Maar daar heeft het Brandweerkorps iets op gevonden. De kazerne is middelpunt geworden van bijzondere activiteiten, zoals een swingend sportuurtje voor iedereen, een bejaardenbingo in de kantine, auto onderdelenonderhoud, een dieren trimsalon. De brandweerlui klussen er aardig op los en allen vinden het gezellig. De oude brandweercommandant NOL gaat bijna met pensioen. De nieuwe wethouder (een nare man) zegt een nieuwe commandant op het oog te hebben en wil tegelijkertijd de regels aanscherpen, bezuinigen doorvoeren en de geldkraan dichtdraaien. Dat is even schrikken! De brandweerlui veZrtellen allerlei onzinverhalen om de nieuwkomer af te schrikken en dat hoort een journalist. De journalist zet alles in de krant en dat heeft gevolgen. Maar toen de wethouder bij spoedalarm het brandweerkorps in actie zag.....bleken het toch echte helden! Waarom ? Kom dat maar zien!

De kinderen Karsten, Jersey, Jula, Emily, Kayla, Beau, Izzie, Quinty, Lisanne, Nimue, Maud, Dylan, Elise,
Rowan, Zoë en Lysan verwelkomen u graag! De kaarten zijn vanaf woensdag 15 maart a.s. in de voorverkoop bij BRUNA en BIEZE.

Nou ja geen echte brand, maar we spelen in 2017 de kindermusical Brand! De Koelkids groep is al weer druk bezig met de repetities en we hebben nou al heel veel lol bij dit stuk en zien uit naar de voorstelling. We hopen natuurlijk op net zo'n opkomst als het vorige jaar want we zaten weer nokkievol in de theaterzaal van Bieze. Nou we hopen dat jullie straks net zoveel plezier hebben bij de voorstellingen als wij bij de repetities. Tot dan!

De Koelkids liedjesmiddag in Wooncentrum de Paasbergen
Op zondag 3 februari 2013 hebben de Koelkids de bewoners van de Paasbergen getracteerd op een musicale middag door alle liedjes uit de musical "De kauwgomgangsters" te zingen. De bewoners hebben zienderogen genoten van deze gezellige middag! Esmeralda praatte de liedjes aan elkaar door het publiek de verhaallijn van de musical te vertellen. Voor een aantal kids was dit de eerste keer dat ze optraden voor publiek. Best spannend, maar het ging héél goed. Nog even en dan zijn we helemaal klaar voor ons optreden op 16 en 17 maart!

Nog meer foto's.

Het hart van het Preuvenement Borger werd gevormd door een horeca-plein. Koks van diverse restaurants uit de gemeente Borger-Odoorn maakten op het pleintje voor de Rabobank letterlijk een voorproefje van wat hun gasten in de zomer mogen verwachten. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan al het lekkers en gezonds dat de streek te bieden heeft.

Bezoekers konden tijdens het Preuvenement Borger uitgebreid proeven van de culturele mogelijkheden van de streek. Op twee podia zullen doorlopend voorstellingen plaatsvinden. Verder staat een ‘proeverij’ van kunst en kunstnijverheid gepland en kunnen kinderen meewerken aan een gezamenlijk kunstwerk.

BORGER- Jeugdtheater de Koelkids stond dit weekeinde twee keer voor een uitverkocht Hotel Bieze met 'de Kauwgumgangsters'. 

De musical speelt zich af in een garage....

Jeugdtheater de Koelkids uit Borger is begin oktober weer gestart met het repeteren van een nieuwe musical “De Kauwgomgangsters”. Het Jeugdtheater begon dit seizoen met acht nieuwe musicalsterren. Zij hebben hun draai al aardig gevonden op het toneel, mede dankzij de andere oudere toneelspelers die al een paar jaar ervaring hebben. Ondertussen is de rolverdeling bekend en zijn de kids druk bezig met het instuderen van de teksten, liedjes en dansjes. Iedere vrijdagmiddag oefenen de Koelkids in de toneelzaal van Hampshire Inn Bieze in Borger waar op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2013 de musical “De Kauwgomgangsters” zal worden opgevoerd. Meer weten? Kijk ook eens op www.koelkids.nl.

wiwu